message of the company

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου (20 Μαρτίου 2011) σχετικά με την μόλυνση από ραδιενέργεια στην Ιαπωνία και τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
 Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, με εντολή του ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν κάθε φορτίο προέλευσης Ιαπωνίας προς εισαγωγή.
Είμαστε σε επαφή με τις Τελωνειακές Αρχές, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε περίπτωση ελεύθερης κυκλοφορίας των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά.
 Το ΥΠΑΑΤ, ταυτόχρονα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γενική Δ/νση Υγείας και Καταναλωτή), όσο και με το Υπουργείο Υγείας (ΕΦΕΤ).
 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης έχει παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε στα μέτρα που θα ληφθούν σε κοινοτικό επίπεδο να περιληφθούν οι καθολικοί έλεγχοι των φορτίων προέλευσης Ιαπωνίας σε όλα τα κράτη –μέλη, προκειμένου να διασφαλίζονται οι έλληνες καταναλωτές και από εισαγωγές προϊόντων προέλευσης Ιαπωνίας που πραγματοποιούνται μέσω άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε.


πηγή :   www.minagric.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου