message of the company

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Επαφές με Κίνα


O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό της Γενικής Διοίκησης Επιθεώρησης Ποιότητας, Ελέγχου και Καραντίνας (AQSIQ) της Κίνας, κ. Zhi Shupingτη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 9.30 πμ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΑΑΤ και AQSIQ για θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και θα ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η Γενική Διοίκηση Επιθεώρησης Ποιότητας, Ελέγχου και Καραντίνας της Κίνας είναι η αρμόδια Κινεζική αρχή για θέματα υγειονομικά, φυτοϋγειονομικά, ασφάλειας τροφίμων,γεωγραφικών ενδείξεων και εμπορικών σημάτων. Επιδιώκεται η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας με την Αρχή αυτή, ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κινεζική αγορά.
Μέχρι σήμερα, έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΥΠΑΑΤ και AQSIQ τα υγειονομικά πιστοποιητικά που απαιτεί η Κινεζική Αρχή για την εξαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων,αλιευμάτων και ακατέργαστων δερμάτων, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών αυτών των προϊόντων.

Πηγή:www.minagric.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου